idaemelisan

Mer äventyr

Kategori: Allmänt

Igår gjorde vi som sagt forsränning! Vi var på vattnet i ungefär 2 timmar, varav lite mer än 1 timme var väldigt lugn med mest paddlande. Den sista delen var lite mer action med vattenfall och en 160m lång tunnel. Det var häftigt men jag hade tyckt det varit roligare med ännu mer snurrar och nerför! Ett stort minus var också att det var så himla kallt, speciellt händerna och fötterna mådde inte särskilt bra efter den heldagen! Vi hade ingen aning om vad klockan var under tiden så vi blev lite förvånade när klockan hade blivit så mycket som halv 6 när vi var tillbaka i stan. Väl tillbaka på hotellet åt vi resterna från tacosen kvällen innan och sedan (vid ca kl 19) somnade jag gott i sängen med boken i handen och vaknade inte förrän vid 22 igen. Det var lite småjobbigt att somna sen igen men det gick tillslut. 
 
Imorse skypade jag en stund med min kära familj och sedan åt vi frulle. Vi hade inget direkt planerat idag så vi tog på oss träningskläder och begav oss ut på en vandring. Det finns en gondol här som man kan åka med upp till toppen av ett berg, men det finns också en gångstig. Vi bestämde oss för att promenera upp och det var den brantaste och jobbigaste promenaden jag varit med om. Halvvägs mötte vi ett gäng japaner som hade tusen frågor om hur man kom ner och hur lång tid det tog. Vi försökte förklara och samtidigt tog de massa foton på oss och med mig tillsammans med en av tanterna, som om dom aldrig sett två blonda tjejer förut. Vi fortsatte sedan upp och efter lite mer än 1 timme, när det kändes som att vi verkligen aldrig skulle komma fram, var vi tillslut uppe på toppen. Vi åkte luge, en sorts släde, nerför en bana vilket var hur kul som helst.
Kände oss som verkligen som barn igen!! 
 

När det var dags att gå ner igen kände vi oss lite frusna trots att det hade varit strålande sol uppe på toppen, så vi sprang nästan hela vägen ner. Det var riktigt skönt och ett annat plus var ju också att ner tog det bara 25 minuter! :)

När vi kom hem igen slängde vi in en tvätt och duschade och sedan gick vi ner till stan för att äta på det populära hamburgerstället Fergburger. Det var huuur gott som helst. Efter maten unnade vi oss en efterrätt, chokladmoussetårta och det var också riktigt smarrigt!
 

Ikväll tar vi det bara lugnt för att vara pigga och glada imorgon när vi ska åka buss igen! Nästa ställe vi ska till heter Mt Cook och där ska vi stanna en natt.

KRAM

Kommentarer

  • Eva säger:

    Det ser soligt och härligt ut! Vad kul att hamburgarna verkligen var så goda som ni hört! Vilken fantastisk utsikt! <3

    2013-03-19 | 10:11:41
  • inger andersson säger:

    tok fia nu börjr jag bli rädd du har ändå en månad kvar kram farmor

    2013-03-19 | 21:44:34

Kommentera inlägget här: