idaemelisan

Från Sydney till Brisbane - med campingvan del 2

Kategori: Allmänt

Torsdag:
När vi vaknade upp var vi laddade för en dag på stranden. De andra tjejerna har köpt varsin surfbräda och håller på att lära sig surfa, och Scott är surfare sedan innan så det blev lite surfande även för mig och Julia denna fina dag! Det var riktigt roligt, trots att jag bara lyckades stå upp två gånger ungefär! Men vill helt klart prova igen! Hann såklart med att ta lite bilder med surfbrädan och lite gruppbilder med självutlösaren på kameran!
 
Eftersom vi inte hade med oss tillräckligt med mat och Seal rocks var helt öde, så var vi tvugna att så småningom ge oss av till nästa ställe. Vi åkte förbi några fina stränder, blandannat en som heter Old beach bar, och kom sedan fram till staden Taree. Väl framme var målet att hitta ett ställe där vi kunde stanna över natten, vi pratade med en man och han rekommenderade ett ställe som kallades Andrews reserve.
Det var ett mysigt ställe precis vid en sjö och vi var alldeles ensamma! Vi lagade tacos tillsammans och spelade som vanligt lite kort och drack goon. Sedan kröp vi in i vår väääldigt trånga van och sov så sött.
Tror inte jag har skrivit det innan men goon är som vitt vin men sjukt billigt och man köper det i 4 eller 5 liters boxar! Riktigt gott faktiskt!
 
Fredag:
Morgonen efter tog vi det lugnt och åt frukost för att sedan ta oss vidare, vi skulle köra till Port maquarie. Längs vägen stannade vi vid Flynns beach och åt en tonfiskburk till lunch. Nästa stopp var en stor surfstrand som heter Crescent head. 
Port maquarie visade sig vara ingenting speciellt så vi bestämde oss för att köra ännu längre upp.
Flynns beach
 
Coffs harbour blev vår slutdestination för dagen och även där hittade vi en fin plats högt upp på ett berg. Det var väääldigt blåsigt men jag, Julia och Scott hade bestämt oss tidigt på dagen för att laga pasta carbonara till kvällsmat, så vi trotsade vinden och startade vår lilla gasplatta. Det tog ungefär 25 minuter för våran pasta att bli färdig men nånting som stämde riktigt bra då var: Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!!
 
Under kvällen började ovädret dra in runt omkring oss och vi såg blixtrar på himlen överallt. Tillslut kom regnet också och eftersom vi hade parkerat så långt upp blåste det upp riktigt ordentligt. Det enda alternativet var då att köra längre ner och hitta en mer skyddad plats. När vi hade gjort det kröp vi ner i sängarna bland surfbrädor och väskor...
 
Lördag:
Ovädret hade försvunnit när vi vaknade och det var blå himmel och sol! Jag och Julia tog en promenad ner till stranden för att läsa och sola en stund. Sedan tog vi en extremt efterlängtad dusch i uteduscharna vid parkeringen och vi fick äntligen känna oss fräscha igen, istället för troll.. ;)
 
 
Vi tog sedan Dirty Harry norrut igen och stannade till i en liten by (Ulmarra) som skulle ha de bästa BLT mackorna här (bacon lettuce tomato, som club sandwich ungefär) Byn kändes väldigt vilda western men maten var väldigt god!!
 
Efter Ulmarra körde vi vidare till Lake arragan/ Redcliffs bara för att se hur det såg ut, vi hade hört att Redcliffs skulle vara häftigt! Där fick vi se några fler kängurus!

Kommentarer

  • Eva säger:

    Jag undrade precis över det där med duschen <3 Ni är ju värsta super camparna nu! <3

    2013-02-04 | 09:32:40

Kommentera inlägget här: