idaemelisan

Från Sydney till Brisbane - med campingvan

Kategori: Allmänt

Med våra nyfunna vänner Camilla, Sabina och Scott startade vi vårt första stora äventyr här i Australien! Det blir mycket nyttig träning på engelskan eftersom Scott är från San diego!
 

Tisdag:

Nära Sydney ligger Manly beach, dit åkte vi mest för att kolla på vågorna som var sjukt stora efter stormen och för att kolla in lite surfare ;)

Där var väldigt fint och vi var så himla glada att vi äntligen hade fått sån tur med vädret! Det trodde vi inte (och ingen annan heller för den delen) när vi gav oss av på morgonen i våran blåa skruttiga van som heter Dirty Harry.

 Vi tog oss sedan till Avalon beach. När vi kom fram handlade vi lite och spelade sedan kort och drack goon. Sov sedan gott men lite oroligt eftersom det hela tiden kom bilar till parkeringen vi stod på!

Onsdag:

Dagen efter ville vi ta oss vidare och nästa stopp blev Palm beach, där fanns en stor fyr som vi vandrade upp på ett berg för att se och det var väldigt fin utsikt över havet! Vi gick även igenom en nationalpark.

 

Planen var sedan att ta oss till Newcastle. Vi visste knappt något om staden och hade inte direkte någonting vi ville se där, så vi fortsatte upp längs kusten till Bulahdelah, ett ställe vi hade fått tips om av en kille på Avalon beach, och där skulle finnas ett ställe som heter Seal rocks. Vi (Camilla och Sabina) körde och körde genom massor av skog och längs vägen såg vi våra första kängurus! Häftigt!! När vi inte trodde att vi kunde komma längre ut i ingenstans uppenbarade sig tillslut den finaste strand vi sett hittills! Det bästa av allt var att det fanns plats så att vi kunde campa precis ovanför, helt underbart!

Camilla, Sabina, Scott och jag - Seal rocks

Kommentarer

  • Eva säger:

    Åh vad kul att äääntligen få se lite bilder och framförallt se Dirty Harry! puss

    2013-02-04 | 09:26:07

Kommentera inlägget här: