idaemelisan

Sydney

Kategori: Allmänt

Hej alla!!
Idag är tredje dagen för oss i Sydney och känner mig väldigt trött och nästan jetlagad fortfarande. Känns som att det är dags att skriva ett inlägg om resan hit och de första dagarna (som har känts huuuur långa som helst)!
 
Flygresorna gick bra, över förväntan tycker jag. Hade aldrig flygt längre än ca 6 timmar innan så 22 kändes tufft innan vi skulle ge oss iväg! Men med en egen tv-skärm och obegränsat med filmer och musik, mycket mat och dricka och trevlig personal så gick det super!
 
När vi väl landade i Sydney tog vi tåg till stan och sedan buss till Bondi beach där vi hade bokat 3 nätter på ett hostel som heter Noahs. Vi kom fram 2 timmar innan vi kunde checka in så vi la oss en stund på stranden, helt underbart!
 
Våran första tanke när vi sen kom in i vårat rum som vi delar med 6 andra tjejer var HERREGUD! Det såg ut som en svinstia med grejer över hela golvet, köket såg riktigt äckligt ut och det fanns ingen AC eller fläkt på rummet. Men vi lämnade våra väskor på rummet och gick ut och åt en pizza. Var hur trötta som helst!
 
Det visade sig att de andra tjejerna i rummet också var svenskar (förutom en japanska) och de är riktigt trevliga! Första kvällen gick vi och la oss tidigt och sängen kändes som himmelriket, trots att det egentligen är en väldigt ranglig våningssäng!
 
Andra dagen var det molnigt och lite åska i luften så vi bestämde oss för att åka bussen in till Sydney och mötte upp Frida från Varberg! Hon bor här och jobbar på en restaurang/bar. Hon visade oss runt och vi såg operahuset, Darling harbour, Harbour bridge, alla stora shoppinggator och hade picknick i Hyde park!
Väldigt stor stad och mycket att se:)
Vi gick även till Peter pans som är en resebyrå där man kan boka hela sin resa upp mot östkusten. Busspass, alla utflykter och så vidare! Det var mycket att tänka på och vi har inte helt bestämt än hur det blir! Som det ser ut nu ska vi lämna Sydney för att ta oss uppåt på måndag eller tisdag.
Framåt kvällen gick vi till Fridas jobb där vi kunde äta för halva priset! ;)
 
Här kommer lite blandade bilder från dagarna som gått!

Kommentarer

  • Eva Andersson säger:

    Herregud vilken härlig sand! Kul att få se lite mera bilder! Puss <3

    2013-01-24 | 16:25:36

Kommentera inlägget här: