idaemelisan

New Zealand

Kategori: Allmänt

I söndags var vi ute på en glaciärtur i Franz Josef som började med helikopter. Riktigt häftigt bara det och sedan spenderade vi ca 3 timmar på isen. Gick in i isgrottor och klättrade lite på isen. På kvällen åt vi pizzabuffé med ett gäng från bussen.
I måndags åkte vi vidare och stannade på många småställen längs vägen: Lake Matheson (mirrorlake) som ska vara den mest fotograferade sjön i Nya Zeeland, Blue Pools, ett vattenfall, Haast beach där man kunde hitta greenstones (men jag och Julia hittade mest vilda björnbär som vi mumsade på ;)
 
Kom sedan fram till Wanaka som var en väldigt mysig liten alpinstad, vi bodde på hostelet Base. Vi gjorde goda avokadomackor och dipp! Senare på kvällen blev det en utekväll i baren på våningen under med lekar och dans!
 
 
Tisdagen började med en tur till Puzzlingworld. Vi visste inte riktigt vad det var till en början men det visade sig att vi skulle få slå våra kloka huvuden ihop och ta oss igenom en labyrint och hitta till fyra olika hörn vilket inte var det lättaste! Vi gav det några försök men när vi inte ens längre förstod hur vi skulle ta oss till starten kände vi att det var dags att ta oss ut genom en nödutgång!
Puzzlingworld bestod även av en del som var ett lutande rum, ett där man kunde sitta och göra olika kluriga pussel och ett med tavlor som ändrade sig beroende på hur man tittade. Efter ungefär två timmar där var det dags att åka till Queenstown som alla vi har träffat har sagt ska vara det bästa i NZ med både mycket äventyr och fest!
 
 
 
På vägen dit stannade vi på ett ställe där man kunde köpa nyplockad frukt och supergod fruktglass!
 
Nästa stopp var världens första bungyjump ställe. Det är från en bro utanför Queenstown (43 meter högt) och här fick vi se en video om bungyjumps historia och det var även här vi skulle betala för våra hopp. Sedan tittade vi på folk som hoppade i en timme ungefär och fortsatte sedan mot staden en ungefär en kvart därifrån!
 
 
Den första kvällen i Queenstown ska vara Big night out och att man hänger med folk från bussen, så Sandfly tog med oss till Fat badgers och där åt vi jäkligt god pizzabuffé! Fortsatte sedan till olika barer som en mini pubrunda och hamnade tillslut på Worldbar. Eftersom jag och Julia skulle göra vårt bungyjump dagen efter blev det ingen jättesen kväll men ändå väldigt lyckad!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: