idaemelisan

Torsdag & Fredag

Kategori: Allmänt

De två senaste dagarna har det inte hänt så mycket. I torsdags lämnade vi queenstown för att åka neråt, med en ny ganska tråkig grupp och trötta och bakfulla som vi var, åkte vi sedan mot Milford Sound, ett fjordlandskap. Vägen dit var lång och vi stannade på olika fotostopp längs vägen. När vi väl kom fram kunde man åka på en båttur men varken jag eller Julia var sugna på det och vädret var riktigt kasst. Så istället satte vi oss på ett kafé, drack kaffe, halvsov och lyssnade på poddar i två timmar :)

När alla var tillbaka efter turen åkte vi vidare med bussen, mot stället vi skulle sova på: Gunns camp. Det låg mitt ute i ingenstans, var fullt med sandflugor, ingen täckning och man kunde välja om man ville sova i små skjul utan el eller något större baracker med lite bättre standard. Eftersom vi kände oss lite smått deppiga denna dag och inte var särskilt äventyrliga så fick det bli det senare alternativet :) Vi lagade goda kycklingwraps till kvällsmat, tog sedan en dusch och slappade sedan på rummet med lugn musik och nagellacksmålning.

Vid 9 morgonen efter var det dags att åka vidare, nu mot Invercargill och om man ville (för en ganska dyr peng) åka över till Stewart Island och sova där. Vi valde att stanna på land och på eftermiddagen blev det lite shopping och storhandlade massor av mat! Lagade sedan lax och potstismos med kall sås, himmelskt gott blev det!
Resten av kvällen blev väldigt lugn, vi skypade lite och tog ikapp allt på internet vi missat de senaste dagarna!

Min datorladdare har tyvärr gått sönder :( så kommer antagligen mest bli bloggande från mobilen framöver, med mindre roliga bilder om ens några alls. Men om vi har tur bor det oftast någon annan i samma rum som också har en macdator! :):)

Kommentarer

  • Eva säger:

    Hoppas att vädret snart blir bättre och att ni får det bättre i Queenstown! Pussar och kramar!!! <3

    2013-03-16 | 16:35:17

Kommentera inlägget här: